dijous, 7 de novembre del 2013

Biografia de Julia Otero

Julia Otero Pérez, va néixer a Monforte de Lemos, Lugo, 6 de maig del 1959) és una comunicadora catalana, d’ascendència gallega i nascuda a Galícia.

Actualment,  viu a Barcelona, al barri del Poble-sec. Es va llicenciar en Filologia Hispànica,. Quan tenia 17 anys, es va introduir al món de la comunicació en un programa de la Ràdio Sabadell . En poc temps es va convertir en la presentadora i directora del programa. Entre els 19 i els 24 anys tot i que va patir un tumor abdominal i en cap moment va deixar la seva feina a la ràdio. Va estar casada amb Ramón Pellicer, també dins del món de la comunicació.


VIDA PROFESSIONAL

El 1980  firma un contracte amb l’emissora de Ràdio Joventut de Barcelona i un any més tard Ràdio Miramar de Bracelona  que va convertir-se en la redactora més jove dels serveis informatius. El 1983 la contracta la Cadena COPE per a dirigir i presentar un programa nocturn anomenat “La crónica de alba”. A partir del 1987, es va iniciar en la televisió amb programes com “ Una historia particular”, “La Lluna” que  va estar durant 44 setmanes en antena i del qual ella era directora i presentadora . Per aquell programa va rebre un premi Ondas 89.

A partir del 1991 la comunicadora torna a la ràdio,amb el programa “La Radio de Julia” a onda Cero que comença sent nocturn, per passar després de convertir-se en un èxit, a la franja horària de tardes. Per aquest programa rep el seu segon premi Ondas al 94.

Des de l’any 2000 al 2004 va ser una imatge representativa en el món de la televisió. Es va convertir en la presentadora d’un nou programa anomenat La Columna a TV3. Va estar a antena durant 4 anys ininterromputs i va rebre el tercer premi Ondas per al programa i un premi Ciutat de Barcelona. Entre el 2004 i el 2005  va presentar el programa d’entrevistes a TVE1 anomenat “Las Cerezas”.

L’any 2006 va tornar a la ràdio. De la mà de Luis del Olmo, fou presentadora de l’últim tram del veterà programa “Protagonistas”, a Punto Radio i ha estat presentat a la vegada “No em ratllis!” a TV3.

Al 2007 va començar a presentar i dirigir un programa a Onda Cero anomenat Julia en la Onda fins a l’actualitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada